L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ I EL GOVERN DE LES ILLES BALEARS INTENSIFIQUEN LA COL·LABORACIÓ PER A TRAÇAR UN PLA D’OCUPACIÓ AL MUNICIPI

El document, que tindrà una vigència per als propers 4 anys, posarà l’accent en les línies de polítiques actives d’ocupació i formació que es desenvoluparan en aquesta localitat

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han mantingut aquest matí a l’Ajuntament una reunió de treball de cara a planificar les actuacions conjuntes entre ambdues administracions. En aquest sentit, s’han assentat les línies bàsiques d’un Pla local d’Ocupació a Calvià per als pròxims 4 anys, mantenint l’esforç de les línies de polítiques actives d’ocupació obertes en la passada legislatura i obrint-ne de noves, especialment en matèria de formació.

Durant la passada legislatura es varen dur a terme: línies d’orientació (programes integrats per a joves, dos projectes biennals); línies de formació (una mitjana de tres programes mixtos anuals); formació associada a itineraris; formació a col·lectius vulnerables i formació per a persones desocupades. En matèria de promoció econòmica, hi va haver 3 AODL (Agents d’Ocupació i de Desenvolupament Local), dos per a polítiques actives d’ocupació i un per a promoció econòmica. L’IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià) compta amb 4 centres de formació acreditats pel SOIB: Palmanova, Santa Ponça, Son Ferrer i Es Generador.

Per altra banda, s’ha analitzat la fallida de Thomas Cook i les seves conseqüències, i la col·laboració que pot aportar l’Ajuntament de Calvià, intensificant els esforços en la promoció del municipi junt amb el Consell de Mallorca.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball s’ha compromès a assistir al proper Fòrum del Turisme de Calvià que tindrà lloc a finals de mes per explicar les mesures adoptades tant pel Govern de l’Estat com pel Govern de les Illes Balears per minvar l’impacte de la fallida del turoperador britànic i garantir, al màxim possible, l’ocupació i la connectivitat, entre d’altres actuacions.

A més del batle i el conseller, a la reunió han assistit la primera tinenta de batle, Nati Francés; la tinenta de batle d’Educació i Ocupació, Olga Granados; el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou; el director general de Turisme i litoral de Calvià, Xavier Pascuet, i el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas.

Compartir