El dijous i divendres 10 i 11 de novembre el gerent d’IFOC, Dario Despallargas  i les 3 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de l’Ajuntament de Calvià, van assistir a les I Jornades de Bones Pràctiques en Desenvolupament Local organitzades pel SOIB.

Les jornades van ser un espai de trobada, reflexió, debat i nou coneixement sobre la implementació de les polítiques actives d’ocupació en clau territorial.

El primer dia el director general de Model econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, va donar la benvinguda a tots els Agents de Desenvolupament Local i autoritats assistents. La jornada va continuar amb les ponències d’Oriol Homs, sociòleg, i Betlem Parès, coordinadora de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu. Per finalitzar el dia, va tenir lloc una taula rodona dinamitzada per Betlem Parès on els participants, Llorenç Pou, Oriol Homs, Isabel Villalbí, Darío Espallargas, Joana Maria Pascual, i Carlos Montes Vivancos van abordar Quins són els reptes i com enfocar els programes de desenvolupament local.

El segon dia de les jornades es va centrar en presentar exemples de bones pràctiques de diferents entitats locals. Van participar Montse Torres, coordinadora de l’Ajuntament de Blanes; Marc Sanabria, coordinador de l’Ajuntament de Mollet del Vallès; els AODL’s de Mancomunitat del Pla de Mallorca i les AODL’s i batlessa de Santa Eulària des Riu.

En la conclusió de les jornades la directora del SOIB, Pilar Ortiz, va lliurar a 19 entitats locals de les Illes Balears el reconeixement de bones pràctiques de desenvolupament local, entre elles a l’Ajuntament de Calvià per “Acceleradora de persones emprenedores“, un projecte de suport a l’emprenedoria que ja prepara la sisena edició.

 

Share This