Al llarg del darrer any, un total de 48 persones, 40 com a alumnat-treballador i 8 professionals (personal directiu, docent i de suport administratiu), han participat en  els programes de formació i ocupació SOIB JOVE i SOIB30, gestionats per  l’Ajuntament de Calvià, a través de l’IFOC, amb la participació del SOIB.  

El dia 27 d’agost finalitzen els citats programes, que han duit a terme una important labor, desenvolupant obres o serveis d’interès social, a l’hora que han permès que 40 persones es beneficiïn de formació professional per a l’ocupació. 

Durant aquests 12 mesos, l’Ajuntament de Calvià ha gestionat els quatre programes de formació i ocupació, en les seves dues modalitats: SOIB JOVE menors de 30 anys beneficiaris del programa de Garantia Juvenil i SOIB30 dirigits a persones majors de 30 anys, tots ells en situació d’atur.

DOS PROGRAMES SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ 

Amb una durada de 1.680 hores, han permès la contractació durant 12 mesos, de 20 joves desocupats, menors de 30 anys, inscrits al sistema nacional de garantia juvenil.

ITINERARIS CALVIÀ: Projecte dedicat a la formació de guies de baixa i mitja muntanya, complementat amb la formació en Alemany nivell A1. Aquestes persones han realitzat tasques de recollida d’informació sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaboració dels recorreguts, analitzar, proposar i pressupostar la homogeneïtzació de la senyalística actual, així com activitats de guiatge de grups d’alumnes, i altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista a tot el municipi. Per altra banda, han donat suport a l’organització i desenvolupament d’activitats i esdeveniments dirigits a joves del municipi. 

Totes aquestes tasques s’han realitzat en estreta col·laboració amb les àrees de l’Institut Calvianer de l’Esport,  Medi ambient, Patrimoni i Cultura.

FORESTA: Amb aquest projecte l’alumnat ha pogut obtenir dos certificats de professionalitat d’Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts, i un certificat parcial d’activitats auxiliars en agricultura. Durant aquest any han realitzat actuacions forestals, com  l’esbrossi, neteja i manteniment de camins, i faixes de seguretat en zones urbanes i periurbanes de Santa Ponça, Puig de na Morisca, Costa de la Calma, Costa d’en Blanes, a la finca pública de Galatzó i altres zones del municipi. 

DOS PROGRAMES SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ 

També amb una durada de 1.680 hores, s’ha assolit la contractació de 20 persones desocupades, majors de 30 anys.

JARDINS MEDITERRANIS: Durant aquests 12 mesos les persones participants han obtingut el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Activitats auxiliars en agricultura, complementant aquesta formació amb  la  realització activitats de producció i manteniment de plantes al viver municipal i tasques de disseny, manteniment i condicionament de zones enjardinades del municipi com per exemple a Santa Ponça, el passeig de Calvià o la finca pública de Galatzó, entre d’altres.

INFOCALVIÀ: El grup de persones participant s’ha beneficiat de la formació del certificat de professionalitat d’Activitats administratives en la relació amb el client, que inclou una completa formació d’Anglès per atendre al client i eines informàtiques diverses i han desenvolupat una tasca de gran utilitat, en col·laboració amb les àrees de Litoral, ICE, Habitatge, IMEB, IFOC realitzant enquestes i qüestionaris, digitalitzant expedients, informant directament al ciutadans, organitzat l’arxiu municipal, entre d’altres.

Aquests quatre programes tenen un cost total de 971432,43€ dels quals 93.992,43€ són d’aportació municipal i 877.440,00€ corresponen a la subvenció concedida pel Servei d’Ocupació dels Illes Balears (SOIB) amb fons de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, del SEPE, la Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

Durant el transcurs del programa, l’ alumnat-treballador també ha rebut  formació en inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació i en sensibilització en la igualtat d’oportunitats. En l’actualitat tots els participants estan inscrits en l’Agència de Col·locació de l’IFOC perquè la seva inserció laboral sigui el més ràpida i efectiva possible.

El batle de Calvià, Alfonso Rodriguez Badal, la tinent de batlia d’Educació i Ocupació, Olga Granados, el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas i la directora del SOIB, Pilar Ortiz  han volgut acompanyar-los en aquest dia tan especial, per desitjar-los sort en el nou camí que emprenen. 

Compartir